آمار، علمِ انجام علوم دیگر است که با جان‌بخشی به داده‌ها، سعی برآن دارد تا«بهترین اطلاعات» ممکن را از داده‌ها تولید کند. به همین دلیل، اهمیت و کاربرد این علم در زمینه‌های مختلف مشخص می‌شود؛ به گونه‌ای که روز ۲۰ام اکتبر سال ۲۰۱۰، به عنوان روز جهانی آمار ثبت شده است. براساس اعلام سایت www.money.usnews.com ، آمار رتبۀ اول در میان بهترین مشاغل تجاری و نیز رتبۀ دوم، پس از برنامه‌نویسی کامپیوتر را در بین بهترین مشاغل سال ۲۰۱۹ به خود اختصاص داده است. در حقیقت یک فارغ‌التحصیلِ توانمندِ آمار که در کنار مهارت و دانش آماری خود، توانمندی‌هایی از سایر علوم نظیر علوم مهندسی، کسب و کار, علوم اجتماعی, هنر و ... داشته باشد، می‌تواند در طیف وسیعی از فرصت‌های شغلی مشغولِ به کار شود. به عنوان مثال، تمام دانشجویان آمار می‌توانند به صورت انتخابی، در کنار پیشبرد مهارت‌های آماری، برخی از دروس را به صورت اختیاری از علوم دیگر اخذ نموده تا علاوه بر تسلط بر مهارت‌های آماری، قابلیت‌های خود را در دیگر زمینه‌ها گسترش دهند. فارغ التحصیلانی با این خصوصیات می‌توانند در طیف گسترده ای از مشاغل به کار گرفته شوند؛ نظیر:

• محیط زیست؛
• پردازش تصویر؛
• آمار زیستی و اپیدمیولوژی؛
• تحلیل مالی؛
• کنترل کیفیت؛

بوم شناسان (پایش محیطی، کنترل کیفیت آب، مدیریت گونه ها)

پردازش تصویر (بینایی کامپیوتر، تشخیص چهره، سنجش از راه دور)

آمار زیستی(طراحی و تجزیه و تحلیل کارآزمایی های بالینی و مطالعات مربوط به بیماری های همه گیر)

تحلیلگران مالی (طراحی فنون سرمایه گذاری و مدیریت ضرر و زیان در بانک ها و سایر مشاغل بزرگ)

کارشناسان بیمه (در صنعت بیمه و بازنشستگی)

مطالعه وضعیت بازار (انجام نظرسنجی ها و آزمایش ها، شناسایی فرصت های بازار، آزمایش آگاهی و انتخاب مصرف کننده و اثربخشی تبلیغات، و پیش بینی روند بازار)

اقتصاد سنجی (بررسی اقتصاد در تمام سطوح از مشاغل فردی تا اقتصاد ملی)

علم بیماری های همه گیر(بررسی الگوهای سلامتی و بیماری)

مدیران کیفیت (بهبود کیفیت محصولات و خدمات در تجارت و صنعت)

تحقیق در عملیات و بهینه سازی (پیدا کردن نحوه استفاده مؤثر از منابع محدود، به عنوان مثال فنون کنترل موجودی انبار برای سوپرمارکت ها و تولیدکنندگان، زمان بندی کردن صورت کارها، تدوین فنون تعمیر و نگهداری کارآمد برای ناوگان وسایل نقلیه، تعیین تعداد تخت های مورد نیاز در بخش های بیمارستانی)

بیوانفورماتیک (مطالعه داده های DNA)

اقلیم شناس یا هواشناس (پیش بینی اوضاع جوی تماماً مرتبط با احتماالت و داده های تاریخی است)

جمعیت شناس (مطالعه پویایی جمعیت های انسانی)

برنامه نویس (محاسبات آماری یک مهارت بسیار مورد توجه است)

روان سنجی (اندازه گیری آموزشی یا اندازه گیری روان شناختی)

فیزیکدان آماری (استفاده از علم مکانیک آماری برای مطالعه ترمودینامیک)

WhatsApp Image 2022-02-02 at 10.26.45 AM

تهیه کنندگان: امیرحسین اشتری، زینب پورسعیدی، فاطمه رضوی، زهرا آقابابایی، احسان سلمانی، عاطفه خیرالهی