آیا ChatGPT می‌تواند مقاله‌ی علمی ترویجی بنویسد؟

مسعود ملک‌ثابت

دانشکده‌ی فیزیک، دانشگاه صنعتی اصفهان

به‌تازگی چت‌بات ChatGPT توجه زیادی به خود جلب کرده است. ChatGPT یک ربات مبتنی بر متن است که می‌تواند با شما به گفت‌وگو بنشیند و جواب پرسش‌های شما را بدهد. برای تصحیح متن و حتی نوشتن متن هم از آن استفاده می‌شود. سؤال این است که این ربات تا چه حد می‌تواند متن‌‌های معنی‌دار و قابل استفاده تولیدکند.  متنی که در ادامه می‌بینید حاصل در خواست ما از این ربات است برای نوشتن مقاله‌ی کوتاهی درباره‌ی سیاهچاله‌ها به زبان فارسی:

سیاه‌چاله‌ها، یکی از پدیده‌های فراگیر و جالب کیهان شناسی هستند که همیشه مورد علاقه علاقمندان به علم و دانش بوده‌اند. این جرم‌های گرانی‌گیر و ناهموار، در واقع نقاطی در فضای بین‌ستاره‌ای هستند که جرم آن‌ها به گونه‌ای بالایی است که گرانی آن‌ها به قدری قوی است که هر نوع اشعه الکترومغناطیسی که به سمتشان حرکت کند، با آن‌ها برخورد می‌کند و تابیده می‌شود، به گونه‌ای که حتی نور نیز نمی‌تواند از آن‌ها فرار کند.

با وجود اینکه تعداد زیادی از افراد به این پدیده‌های شگفت‌انگیز علاقه‌مند هستند، بسیاری از مردم به دلیل پیچیدگی و سختی مفهوم سیاه‌چاله‌ها، از درک آن‌ها بی‌اطلاع هستند. با این حال، مفاهیم پایه‌ای مربوط به سیاه‌چاله‌ها به سادگی قابل فهم هستند. به‌عنوان مثال، یک سیاه‌چاله به‌عنوان یک جسم مغناطیسی بسیار قوی می‌تواند تمام چیزهایی که در مسیرشان هستند، جذب کند، شامل نور، گاز، گرد و خاک و غیره.

به‌عنوان مثال، برخی دانشمندان معتقدند که سیاه‌چاله‌ها ممکن است به گونه‌ای عمل کنند که تصورات ما درباره زمان و فضا را به چالش بکشانند. از این رو، مطالعه سیاه‌چاله‌ها به درک بهتر از جهان مادی ما و همچنین دنیای بیرون از آن کمک می‌کند.

علاوه بر این، مطالعه سیاه‌چاله‌ها به عنوان یکی از پدیده‌های بسیار قوی جذابیت‌های بسیاری دارد. به‌عنوان مثال، برخی از محققان معتقدند که سیاه‌چاله‌ها می‌توانند به‌عنوان منبع انرژی برای سفرهای بین ستاره‌ای استفاده شوند.

در مجموع، مطالعه سیاه‌چاله‌ها به‌عنوان یک پدیده مهم و جذاب در دنیای علمی امروزی، ارزشمند است. به دلیل پیچیدگی و شگفت‌انگیز بودن آن‌ها، تحقیقات بیشتری درباره آن‌ها لازم است. با این حال، درک مفاهیم پایه‌ای سیاه‌چاله‌ها می‌تواند به دانشمندان و عموم مردم کمک کند تا به دنیای جذابیت‌های فیزیکی که در آن زندگی می‌کنیم، بیشتر بپردازیم.

اگر شما علاقه‌مند به مطالعه و تحقیق درباره سیاه‌چاله‌ها هستید، بهترین راه برای شروع، مطالعه منابع آموزشی و دیدن فیلم‌ها و مستندهای مرتبط با این موضوع است. همچنین، شرکت در کارگاه‌های آموزشی مرتبط با فیزیک مدرن و نظریه نسبیت نیز می‌تواند به شما در درک بهتر این مفاهیم کمک کند.

نظر شما در مورد متن بالا چیست ؟ به نظر شما  چه‌قدر می‌توان به هوش مصنوعی برای نوشتن مقاله‌های علمی-ترویجی اعتماد کرد؟

سیاه چالهسیاه چاله۲