ترویج علم یکی از مؤلفه‌های اساسی رشد و تحول جوامع است. بر کسی پوشیده نیست که ترویج علم نیازمند مرّوجان علم است که با علاقه و اشتیاق به ارائه‌ي مطالب علمی برای عموم بپردازند و برای این که این چرخه بتواند به حیات خود ادامه دهد و همچنین افراد جدید بتوانند وارد آن شوند باید به دو نکته توجه کرد. نخست آن که باید از پیشکسوتان این حوزه تجلیل و قدردانی به عمل آید و جایگاه آنها مورد تکریم قرار گیرد تا جوانان و افراد تازه وارد بدانند آنها نیز می‌توا نند در این مسیر جایگاهی شایسته به دست آورند. نکته‌ی دوم توجه به اهمیت ایجاد ارتباط بین افراد تازه‌وارد و پیشکسوتان این حوزه با نیت انتقال تجربه است. زیرا در این حوزه یا شما از دستاورد‌های پیشینیان در ارتباط با مخاطبان خود استفاده می‌کنید یا چرخ را از ابتدا اختراع خواهید کرد. به‌همین منظور و همچنین برای آشنایی هرچه بیشتر دانشجویان با ترویج علم، در وا پسین روزهای سال ۱۴۰۱ در خدمت جناب آقای اسفندیار معتمدی یکی از پیشکسوتان ترویج علم بودیم؛ فردی که با تلاش‌های بی‌وقفه ردی ماندگار از خود در علاقه‌مند کردن چند نسل از جوانان ایران زمین به علم و ترویج علم بر جای گذاشته است. این جلسه با دعوت و همت انجمن فیزیک دانشگاه صنعتی اصفهان و در دانشکده‌ی فیزیک این دانشگاه با عنوان «سیری در تاریخ فیزیک ایران» برگزار شد و با توجه به تالیفات ایشان در حوزه‌ی تاریخ علم ایران، ایشان به شایستگی حق مطلب را در این حوزه ادا نمودند. فیلم ضبط‌شده‌ی این رویداد در نشانی زیر در دسترس شما قرار دارد.

مسعود ملک‌ثابت
دانشکده‌ی فیزیک، دانشگاه صنعتی اصفهان